És most következik egy egyszerű, de egyben isteni recept:
Végy pár padlizsánt, hámozd meg. Szeleteld fel ujjnyi vastag karikákra, majd sózd meg kedved szerint. Míg a padlizsánkarikák magukba szívják a sót, addig apríts fel egy vagy két csokor petrezselymet és vagy 4-5 gerezd fokhagymát. Miután felforrósítottad az olajat és leöntötted a vizet a padlizsánról, kezd el kisütni őket. Akkor igazán finom csemege, ha egy kicsit jobban megpirul. Miután az olajból kihalásztuk a delikvenseket, megszórjuk őket a petrezselymes fokhagymával. Ha kibírjuk, amíg az asztalra kerül, kenyérrel falatozhatjuk be! :)
Jó étvágyat kívánok! :)
FONTOS! Kizárólag párban szabad fogyasztani, mert egymagunk felérünk egy öngyilkos merénylővel, aki éppen az emberiség ellen készül gáztámadást elkövetni... :D
6 megjegyzés:
a karkötőd nagyon helyes :-)
jó kis receptnek tűnik, majd kipróbálom :-)
de csak is a kedvesemmel fogyasztom majd ;-)
Jóó kis recept :-)))))
Gyönyörű a karkötőd!! A receptet köszönöm, imádom a padlizsánt!!
Énisénisés szeretem a padlizsánt, jó a recept, de a karkötős is nagyon szép!!!
A karkötő mesés!!! A recept csábító!! A kettő együtt: pompás!!!!
Szuperszépséges karkötő! És a recept is szuper;-). Én is szeretem a padlizsános ételeket:-).
Megjegyzés küldése