2009. május 22., péntek

Beköszöntött nálam a padlizsán szezon is...

És most következik egy egyszerű, de egyben isteni recept:
Végy pár padlizsánt, hámozd meg. Szeleteld fel ujjnyi vastag karikákra, majd sózd meg kedved szerint. Míg a padlizsánkarikák magukba szívják a sót, addig apríts fel egy vagy két csokor petrezselymet és vagy 4-5 gerezd fokhagymát. Miután felforrósítottad az olajat és leöntötted a vizet a padlizsánról, kezd el kisütni őket. Akkor igazán finom csemege, ha egy kicsit jobban megpirul. Miután az olajból kihalásztuk a delikvenseket, megszórjuk őket a petrezselymes fokhagymával. Ha kibírjuk, amíg az asztalra kerül, kenyérrel falatozhatjuk be! :)
Jó étvágyat kívánok! :)
FONTOS! Kizárólag párban szabad fogyasztani, mert egymagunk felérünk egy öngyilkos merénylővel, aki éppen az emberiség ellen készül gáztámadást elkövetni... :D

6 megjegyzés:

rongyilla írta...

a karkötőd nagyon helyes :-)

jó kis receptnek tűnik, majd kipróbálom :-)
de csak is a kedvesemmel fogyasztom majd ;-)

Krisziz írta...

Jóó kis recept :-)))))

Ági mama írta...

Gyönyörű a karkötőd!! A receptet köszönöm, imádom a padlizsánt!!

Maya írta...

Énisénisés szeretem a padlizsánt, jó a recept, de a karkötős is nagyon szép!!!

bandrea írta...

A karkötő mesés!!! A recept csábító!! A kettő együtt: pompás!!!!

Anikó írta...

Szuperszépséges karkötő! És a recept is szuper;-). Én is szeretem a padlizsános ételeket:-).


Mandula

Tulipános pókháló

Adina - A mintáért hálás köszönetem Diának! :) -

Kaktuszvirág